VG PG Nedir? Ne İşe Yarar ?

VG PG nedir elektronik sigara likitlerinin ham maddeleridir diyebiliriz. Elektronik sigaraya yeni başlayanların en çok merak ettiği konulardan olan likit bileşenleridir. E-likit yapımında kullanılan bu önemli iki bileşeni sizlere detaylı şekilde anlatacağız. özellikle evyap likit yapmak isteyenlerin açıklayıcı bir yazı olmasını umut ediyoruz.

VG PG Nedir Nasıl Kullanılır?

vg pg

VG Bitkisel Gliserin demektir. PG ise propilen yani sentetik gliserindir. PG Elektronik sigara kullanan kişilerinin bazılarında ağzı içinde yara gibi alerjik reaksiyon görülmesi gliserin alerjisinden kaynaklıdır ki bu kişiler elektronik sigara kullanmazlar. Çünkü bu iki bileşen olmadan likit yapımı gerçekleşmez. PG bileşeni ticari amaçlı bir çok sektörde kullanılan petrol bileşendir. PG gıda, kozmetik, plastik enstitüsünde kullanılmaktadır. Çoğu zaman disko ve barlarda yapay duman tiyatro ve sinema sahnelerinde duman efekti vermek için kullanılır. elektronik sigara zararları araştırıldığında PG tahriş edici özelliği olduğundan dolayı zararlı olduğu söylenmektedir. Bu zararlara maruz kalmamak için VG kullanmayı tercih edebilir PG oranını azaltabilirsiniz.

VG ise bitkisel gliserindir. İnorganik bir madde değildir bunun için kimyasal değildir. Zehirli bir madde değildir. Sağlıklı bir seçim olarak evyap likit yapımında VG kullanılarak sağlıklı bir likit tercih edilmelidir. VG ve PG karıştırılarak kullanılabilir. 60-40 % 70-30 % oraları ile harika bir tat elde edilebilir. Boğazda oluşan yoğun tat ve buhar isteyenler için PG boğazda yanma olmadan güzel bir tat isteyenler için VG gliserinler tercih edilmelidir. VG bileşen organik bileşen olduğu için FDA tarafından güvenli olduğu bildirilmiştir. Bu iki bileşenin farklı olduğu için aroma ve tat konusunda farklılıklar meydana gelebilir. Kişisel bir tercihtir.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉