Elektronik Sigara Patlar mı ?

Elektronik Sigara Patlar mı ?

Elektronik sigara kullanmaya yeni başlayanların aklındaki en büyük soru elektronik sigara patlar mı? sorusudur bu yazımızda sizlere bunun cevabını vermeye çalışacağız. Bilinmelidir ki bir elektronik sigaranın patlama ihtimali tablet yada cep telefonlarınızın patlama oranı ile aynı orandadır.

Elektronik sigaralarda yer alan pil yada bataryalar bu konuda büyük önem taşımaktadır. Kullanıcı hatalarından kaynaklanan tüm patlamalar %80 oranındadır ve genellikle cihazın şarj aleti veya pilden kaynaklandığı bilinmektedir.

Elektronik sigaralar bazı nedenlerden dolayı patlar. Medyada çıkan ürkütücü haberlere neden olan hataları ve alınacak önlemleri başlıklar altında inceleyelim.

Doğru Şarj Cihazı ve Kablo Seçimi

e-sigara-patlamasi-min

Elektronik sigara kullanırken yapılan hatalar çoğu zaman hem maddi hemde sağlığınız açısından ciddi zararlara neden olurlar. şarj edilirken meydana gelebilecek patlama ve yangın maddi, manevi açıdan zarara neden olur. Cihazınızı satın aldığınızda kutuda var olan kablo yada şarj aleti orjinal üründür bunu kullanmaya özen göstermelisiniz. Cihazınıza uygun olmayan amperlerdeki şarj aparatları kısa devre yaparak patlamaya neden olurlar. Giriş kısmının uygun olması kablonun uygun olması ile aynı anlama gelmez.

18650 Benzeri Pil Kullanımı

Elektronik sigara kullanırken en önemli konulardan biride pil kullanımıdır. 18650 lityum tarzı piller dikkat edilmediği takdirde patlamaya neden olabiliyor.Bu konuyu maddelendirmek daha doğru olacaktır;

  •  Ezilmiş, kaplaması açılmış ve darbe almış pilleri asla kullanmayın pil dönüşüm kutularına atın. Kaplama yaparak ta kullananlar var fakat yenisini temin etmek en doğru şeklidir
  • Sudan pillerinizi uzak tutun veya su ile temas ettiyse asla kullanmayın
  • Uzun süre cihaz içinde kalıp ta kullanılmayan piller akar bu durumda pili çıkarıp atın ve pil yuvasını iyice temizleyin
  • Sizin kendi sarımınızı yaptığınız Rba, Rta, Rda atomizerlerde kısa devreye neden olacak hataları sıfıra indirin basit gibi görünse de hiç bir hatayı göz ardı etmeyin
  • Yüksek amperli pilleri tercih edin. 20A altındaki pilleri kullanmayın.

Elektronik sigara kullanırken pil kullanımı konusunda dikkat edilmesi gerekenler asla ihmal edilmemelidir. Sağlığınız ve bütçeniz için cihazınıza uygun olan orjinal pillerini kullanın.

Yanlış E-Sigara Kullanımı

patlama-esigara-min

Elektronik sigara kullanırken power tuşuna uzun süre basılı tutmayınız. Atomizer buhar aldıktan sonra en fazla 5 sn basılı tutmalısınız. ısının çok yükselmesi pilin ve atomizerin fazla ısınmasına neden olur.

Elektronik sigaranızı yanınızda taşırken taşıdığınız yer oldukça önemlidir. Çantanızda ve cebinizde taşıdığınız yere çok dikkat etmelisiniz. Tuş koruması olmayan modellere dikkat edilmelidir. Basılı kalan tuş cihazın çok fazla ısınarak patlamasına neden olur.

Elektronik sigara kullanırken evyap likitlerini kendiniz yapabilir tel ve pamuk sarımlı atomizerleri de kendiniz yapabilirsiniz fakat bataryanızı kendiniz yaparak mucitlik yapmaya gerek yok. Uyumlu olmayan ürünleri eşleştirmeye çalışmak büyük bir hüsran sebebi arkasında ise patlama olayı yüksek bir ihtimaldir.

Bilinen Marka Elektronik Sigara ve Pil Kullanın

Adı bilinmeyen marka elektronik sigara, şarj cihazı ve pillerin patlama ihtimalleri oldukça yüksektir. Elektronik sigara markaları az oranda enerjiyi büyük miktarlarda enerji depolamak için lityum iyon piller kullanmaktadır. Lityum iyon piller bileşenlerinden dolayı patlamaya daha meyillidir.

Eskiyen elektronik sigaranız ile aranızda bir bağ oluşturmanıza gerek yok derhal uzaklaşın ve yeni güvenlik özellikleri daha iyi olan bir cihaz seçiniz. Çok eski olan cihazlarınızı ve pilleri kullanmakta ısrar etmeyin.

Kullanmaya başladığınız cihazın özelliklerini öğrenmeye çalışınız. Devre kontrolü olmayan cihazları almamaya özen gösteriniz. Özellikle mekanik modları kullanırken detaylı bir araştırma yapınız.

Kısaca özetlemek gerekirse bir elektronik sigaranın patlama riski cep telefonunuzun patlama riski ile aynı orandadır. Doğru kullanım ile bu risk ortadan kalkmaktadır.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉