Smok Alien 220W Kullanımı ve Ayarları

smok-alien-tanitim

Smok Alien 220W kit Çin menşeli bir markadır. Smok markasının ürün kataloğuna eklediği en yüksek özellikli ve üstün kaliteli cihazlardan biridir. Marka her ürününde kaliteden ürün vermeden ve yüksek teknoloji özellikleri ekleyerek üretim yapmaktadır. Alien kit 220W çıkış gücü ile BabyBeast tank ile bir araya getirilmiş bir cihazdır. Bu incelememiz sonucunda Smok Alien 220W kit modelinin detaylı şekilde ayarlarını ve kullanımını ele alacağız.

 

smok-alien-inceleme-min

Smok Alien 220W Paket İçeriği

Smok Alien kit tüm smok ürünleri gibi standart bir paket içeriği ile sizlere gelir. Elektronik sigara kullanımı konusunda orta ve üst düzey kullanıcılar için oldukça iyi bir performans sunan cihazdır.

Paketin içeriğinde Alien 220W mod, TFV8 baby beast tank, 2 adet iç atomizer, yedek tüp ve contalar, Usb kablo ve kullanım kılavuzu paket içerisinde yer almaktadır. Smok markası yine paket içeriği konusunda oldukça geniş ve cömert davranmış diyebiliriz.

smok-alien-paket-inceleme-

Paket içeriği eksikliği konusuna gelecek olursak geniş bir oled ekrana sahip olan alien 220W bir ekran koruyucu yer almamasıdır. Günümüzde akıllı telefonlarımızda ekran camını korumak için ekran koruyucular telefon kutularının içerisinden çıkıyorsa geniş ekranlı elektronik sigara modelleri içerisinde de bu koruyucular çıkmalıdır diye düşünüyorum.

Smok Alien 220W Elektronik Sigara Tasarımı ve Özellikleri

Smok Alien 220W mod cihazın en ilgi gören kısmıdır. Dıştan bakıldığı zaman çok şık bir cihaz olup boyutları 85*44*30 mm ölçülerinde olup 2 adet 18650 pil ile çalışmaktadır. Cihazın tasarımı olarak bazı modeller ile benzerlik göstermesi gözlerden kaçmıyor. Smok markasının amiral gemilerinden olan Alien 220W cihazı rakiplerinden ayıran bir çok özelliği de mevcuttur.

Önemli özelliklerinden biride ateşleme butonlarına alternatif olarakj farklı bir yenilikçi tasarımlar ile ortaya çıkmaktadır. Mod ve ateşeme tuşu mükemmel bir şekilde bütünlemiş vaziyette karşımıza çıkmaktadır. Bu tuş biraz sert bir yapıda da olduğundan yanlışlıkla ateşleme yapılması biraz zor ihtimal buda cihaza artı bir özelik kazandırıyor.

Cihazı kullanırken ateşleme butonundaki basıncınızı azalttığınız taktirde gücün direk olarak azaldığını fark edeceksiniz. Cihazın bu özelliğine alışmak zaman alacaktır fakat sonrasında vazgeçemeyeceğiniz elektronik sigara modeli haline gelecektir.

Alien kitin bir diğer özelliği ise üzerinde tüm ayarları görebileceğiniz dev bir oled ekrranıdır. Bu ekran üzerinden vaping türünüzü yumuşak, orta veya sert şekilde ayarlama özelliği, watt ayarını, bataryanızın seviyesi, voltaj ayarını, puff sayacı ve daha fazla özelliği görebilirsiniz.

smok-alien-220W-ayari

Bu özelliklere sahip başka cihazlarda var elbette fakat Smok Alien’in bunlardan farkı bu ayarları aynı anda sizlere sunabilmesidir. Menüye girerek ayrı şekilde ayar yapmanıza gerek kalmıyor. İlk başlarda kafa karıştırıcı gibi gelebilir fakat zamanla bu ayarların yerlerine alışarak daha kolay şekilde kullanabiliyorsunuz.

Oled ekranın hemen altında yer alan iki tane ayar tuşu ve güncellemeleri alabilmeniz için bir adet usb girişi yer alıyor. Bu alan şarj etmek için kullanılmaz. Smok Alieni şarj etmek için harici olarak bir adet şarj aleti almanız gerekiyor. Bu ayarlama tuşlarının beğenmediğiniz tek yanı üzerinde – ve + tuşlarının bulunmamasıdır. Bu durumu deneyerek keşfediyorsunuz.

Smok Alien 220W modelini incelerken oldukça ilginç bir durumla karşılaştık. Bu durum batarya kapağının kutudan çıktığında gevşediğini ve açılmış durumda olduğunu fark etmek biraz can sıkıcıydı fakat 18650 pilleri yerleştirip kilitlediğimizde herhangi bir gevşeklik olmadığını gördük. Smok markasının geliştirmiş olduğu ayrı bir özellik olduğunu anlamış bulundum. Smok Alien marka cihazın batarya kapağında ayrıca kilitleme için menteşeli özellik ile üretilmiş olması güven verici olmaktadır.

Alien cihazının üst kısmında yer alan altın kaplama pozitif uç ve 510 bağlantı parçası mevcuttur. TFV8 baby beast tankı sıkı şekilde moda yerleştirme imkanı sunuyor.

Smok Alien 220W Elektronik Sigara Menü Kullanımı

Smok Alien 220W cihazının menüsüne ulaşabilmek oldukça kolaydır. Ateşleme butonuna 3 kere hızlı şekilde basarak menüye girdikten sonra ayarlar arasında geçiş yapabilmektesiniz. Alt menülere ulaşmak için menünün içinde iken ateşleme tuşuna 1 saniye kadar basılı tutarak ulaşılabilmektedir.

Ayrıca menü içinde yer alan ilk ayar Mode ayarıdır. Bu alanda sıcaklık ve watt ayarlarının yanı sıra memory modlarından birini seçe bilmektesiniz. Watt ayarı yaparken yumuşak, normal ve sert gibi ayarlamaları yaparak bir tane seçim yapabilirsiniz. Yumuşak bir mod iken %10 oranında daha düşük, sert seçeneğinde ise %10 oranında daha yüksek bir watt ayarında ateşleme yapar. E-sigara modeli arayışında olanlar için mükemmel bir cihaz tavsiye olarak beğenilen modeller dendir.

Aynı zamanda TC modunu destekleyen 3 adet coil ie dilediğinizi seçebilirsiniz. Ni200, titanyum ve paslanmaz çelik olarak seçim yaptıktan sonra TCR modu nu ayarlayabilirsiniz.

Cihazın hafıza modu ise ayrı 22 farklı ayarı kaydederek devamlı ayar yapma durumunu ortadan kaldırır. 2 adet değişik tank kullanan biri iseniz yapmanız gereken tek işlem önceki ayarınızı bulmak ve vaping keyfinize başlamak. puff çekim ayarı için ise bu sayacı sıfırlayabilir aynı zamanda gün içinde kaç çekim yaptığınızı hesaplayabilir isterseniz bu özelliğini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Elektronik sigara kullanımlarından en beğenilen bu model neredeyse kusursuz olarak değerlendirilmektedir.

menu-smok-alien

Cihazınızın ayarlar menüsünde ekranın açık kaldığı ve kalması gereken süreyi ayarlayabilirsiniz. Ekranın parlaklığını artırıp-azaltabilirsiniz, atomizerin rezidansını ayarlayabilir, ekranınızı kilitleyerek açabilirsiniz. Ayarlar menüsünden halı hazırda var olan bir güncellemeyi de cihazınıza yükleyebilirsiniz. Güncellemme için yapılacak işlem çok basittir cihazı bilgisayarınıza bağlayarak Smok’un aplikasyonunu kullanarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Smok Alien 220W elektronik sigaranızı kullanmayı planlamadığınız takdirde power tuşu ile cihazını komple kapat malısınız. Cihazı kapatmak istemediğiniz durumda ise 5 kere seri şekilde ateşleme tuşuna basarak kilitleyebilirsiniz.

Smok Alien 220W Cihaz Performansı

Smok Alien 220W cihazı uzun süreli kullanımlar için oldukça ideal bir cihazdır. Kullanıma bağlı olarak uzun ateşleme süresi de normal sürelere inmektedir. Elektronik sigara watt modunda mükemmel bir performans ile çalışıyor. Cihazınızı 220w gücüne çıkararak kullanmak tamamen sizin kişisel zevkin izdir. Biz cihazı kullanırken 100W üzerine çıkma gereği duymadık.

Alien 220W cihazının sıcaklık kontrolü hakkında yaptığımız incelemede paslanmaz çelik kullanarak deneme yaptık ve yanık coil tadı ile asla karşılaşmadık. Kademe kademe artırdığımız sıcaklık kontrolünden sonra pamukta kahverengi lekeler gözlemlendi fakat bu oldukça normal bir durumdur.

Ateşleme butonu testimizden de oldukça iyi bir notla geçiş yapan Smok Alien 220W diğer tüm koruma özelliklerinden de aynı derecede yüksek puan alarak geçiş kazanmıştır.

Smok Tank

Smok TFV8 sub-ohm tank markanın en iyi tanklarından olup elektronik sigara piyasasında dünya çapında en çok kullanılan tank çeşididir. Baby Beast aynı kalitede üretilmiş bir tanktır. TFV8 ile aynı tasarıma sahip olan Baby Beast tankı smok patentli üst dolum sistemini kullanıyor. Tankın taban kısmında yer alan 2 adet geniş hava akım deliği, yüksek wattlarda bile kaliteli sıcaklık rezistansı ile 510 bağlantıya sahiptir. İki adet delrin ağızlık ve BabyBeast 2 adet iç atomizer ile birlikte gelmektedir.

baby-tank

RBA tabana sahip Smok markasının Baby Beast tankı tam beklentileri karşılayacak düzeyde bir elektronik sigara tankıdır. Yüksek buhar yapmayı sevenlerin öncelikle tercih ettiği tank listesinde yer almaktadır. Bu tankın tek olumsuz özelliği likit haznesinin 3 ml kısıtlı bir seviyede olmasıdır. Bir çok modele göre oldukça ideal olan tank haznesi yüksek Wattlarda çok likit kullanılmasına ve tankın devamlı doldurulması soruna neden olmaktadır.

Smok Alien 220W kit oldukça sağlam ve güçlü bir cihazdır. 2 adet 18650 pil ile çalışan bir çok cihaza göre oldukça kompakt bir tasarıma sahiptir. Yüksek buharın eşsiz etkisi ile sigaradan kurtulmak isteyenler için mükemmel bir elektronik sigara modelidir.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉