Elektronik Sigara Kullananlar Neden Öksürür?

e-sigara-oksuruk

Elektronik sigara kullananların en az bir kere kullandıkları elektronik sigara modelini yakınlarına içirmeyi denemişlerdir. İlk kez deneyecek olanların için elektronik sigara kullanım deneyimi oldukça önemlidir. İlk defa elektronik sigara kullanan kişinin veya sizin yeni başlamanızda öksürmeniz oldukça doğal bir durumdur.

Elektronik sigarayı ilk kez kullanan kişilerin cihazın içinde hangi likit olursa olsun öksürmeye başlaması hatta akciğerlerinde hırıltı oluşması da normaldir.Peki bu durum neden oluşur. Bu merak edilen konu hakkında yazdığımız içeriğimiz ile kaygılarınızdan uzaklaşacak ve keyifli bir buhar performansı yaşayacaksınız.

İlk Defa E-Sigara Kullanacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

İlk defa elektronik sigara kullanacakların dikkat etmesi ve bilmesi gereken bazı konular öksürüğün neden oluştuğunun anlaşılması açısından oldukça önemlidir. Elektronik sigara kullananların bir çoğu yaşamlarında sigara kullanan kişilerdir. Sigara kullanımı zaten başlı başına öksürük sorunu ile karşılaşmanın ana nedenidir.

Elektronik sigara likitleri farklı kimyasallardan oluştuğu için bu bileşenleri ilk defa içine çeken kişilerde gırtlak ve geniz tahrişi oluşması oldukça doğaldır. Bu tahrişe bağlı olarak öksürme ortaya çıkar. Bir diğer neden ise aniden yüksek oranda buhar çekmesidir. Kullanılan elektronik sigara modeli bir mod cihaz yani elektronik nargile çeşidinden bir cihaz ise öksürük ve hırıltı nefes kaçınılmaz olur.

Elektronik sigara likitlerinde PG yani propilen gliserol oranı yüksek ise öksürük kendisini daha şiddetli olarak gösterir. Likitlerin içerisinde yer alan nikotin ve PG oranı elektronik sigarayı ilk defa kullanılması boğazının tahriş olmasına neden olmaktadır. Göğüste hırıltı ve yüksek öksürüğün ana nedeni watt değeri yüksek mod cihazlarıdır.

İlk Defa Öksürük Devamlı Öksürük Anlamına Gelmez

sigara-elektronik

Kullanmaya başladığınız elektronik sigara cihazı ilk çekimlerin izde öksürmenize neden olması her defasında öksüreceğiniz anlamlarına gelmiyor. İlk defa sigara içtiğiniz zaman gırtlağınız hiç bilmediğiniz bir bileşenlere maruz kaldığında öksürmeye başlamıştınız. Bu durum ilk defa kullandığınız elektronik sigara modelleri içinde geçerlidir. Bu nedenle elektronik sigara modelinden ilk defa çekim yaptığınızda öksürmeye başlamanız bu durumun devamlı olması anlamına gelmiyor elbette.

İlk defa elektronik sigara çekimi sırasında gırtlak ve genzin rahatsız olması durumunun bir başka nedeni ise likit çeşitlerinde aromaların portakal ve limon gibi aromalar ilk kez buhar çekenlerde rahatsızlık nedenidir.

Elektronik sigara buharına ve likitin içerisinde yer alan bileşenlere gırtlağınız zamanla alışacak. Sigara çekimi ve ciğer çekimi fark etmeksizin kullandıkça sigaradan ne kadar farklı olduğunu zamanla anlayacaksınız. Uygun watt ayarı ve PG, nikotin oranını belirleyebilirseniz öksürmeniz için nedenler ortadan kalkmış olur.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉