Ciğer Çekimi ve Sigara İçimi Arasındaki Fark Nedir?

e-sigara-sigara-cekim-min

Elektronik sigaraya yeni başlayanlar için bilgilendirici yazılar yazmaya devam ederek sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle merak edilen ciğer çekimi ve sigara çekimi nedir? arasında ne fark var?Ciğer çekimi yapılabilecek cihazlar hangisi gibi bir çok sorunuza cevap vermeye çalışacağım.

Öncelikle elektronik sigara kullanmaya başlamak basit olduğu kadar detay içeren ve zamanla büyük bir hobi haline dönüşen sigara bırakma yöntemleri arasında en etkili olanıdır.

Yeni başlayan ve amatör kullanıcılar sigara içimi için ayrı ciğer yani bir başka deyimle(nargile içimi) için ayrı coil kullanarak bu çekimleri sağlayacaklarını düşünerek büyük bir yanılgı içine giriyorlar. Özellikle mod elektronik sigaralarda hem ciğer içimi hemde sigara içimi deneyimini yaşayabilirsiniz.

Sigara Çekimi Nedir?

Elektronik sigara sigara çekimi öncelikle sigarayı yeni bırakmış kişilerin tercih ettiği bir içimidir. Bu yöntem ile sigara çekimi yapmak kolay hale geliyor.Daha az buhar yoğunluğu sağlansa da sigara içimine benzeyen boğaz vurumu sayesinde oldukça çok tercih edilmektedir.

Bu çekimi kullanmak istiyorsanız öncelikle elektronik sigaranızın hava akım kanallarını kapatmanız gerekmektedir. Daha az buhar üretilse de yoğun bir aroma tadı alabileceğiniz çekimdir. İngilizce bir terim olan Mouth-To-Lung kelimesinin kısaltılmışı olan MTL ile ifade edilir.

Bu mod ile elektronik sigaranızın atomizer tankınızın altında yer alan hava akım kanalları daraltılır. Sigara içimi için kullandığınız likitin nikotin ve PG oranı yüksek olursa sigara içmiş gibi boğazınız tahriş olur. Sigara içimi için dünya genelinde tercih edilen atomizerler;

*Aspire Nautilus 2

Ciğer Çekimi Nedir?

e-sigara-ciger-cekim-min

Ciğer çekimi kullanıcılar arasında genellikle nargile içimi olarak adlandırılır. Elektronik sigara modları bu içim ile oldukça yoğun buhar üretirler. Yoğun buhar ürettiği için bir elektronik sigara kullanıcısı tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu çekimi kullanmak için hava kanallarının fazla açılması gereklidir. Bu içim yoğun buhar üretirken sigara içiyor hissi yaratmaz. Ciğer çekimi için hava kanallarının hepsini açmak önemli iken mod cihazlar ve premium likit çeşitleri kullanmak gereklidir. Genel olarak nargile içiciler bu çekimi tercih etmektedirler. Hava kanalları geniş olan atomizer tercih edilir. Bu kanallar sayesinde yoğun buhar ile ciğer çekim hazzı sağlanır. Ciğer çekimi için tercih edilen atomizerler;

*Tvf8

*Melo 3

*Griffin 25

Sigara Çekimi için Yapılacaklar

Sigara çekimi için hava delikleri 4’de 3 oranında kapatılır. Elektronik sigara gücünü ise 30 Watt ayarına alıp dar bir drip tip yani ağızlık seçilmelidir. İlk çekişte buhar ağızda birikip aromanın lezzetini tam olarak aldıktan sonra buharı ciğere yollanır. Bu içim tarzı ile ciğere yollamazsanız bile olur aynı hissi verecektir. Ağızda buhar toplandıktan sonra etrafa salınabilir. Burundan buharı verebiliyorsanız aromanın tadını daha yoğun olarak alabilirsiniz. Sigara içimi için atomizerler çift tel olarak değil tek tel sarılan atomizerlerdir. 1 veya 2 ohm değerine çıkabilirsiniz ve düşük wattlarda yüksek buhar çıkarabilirsiniz.

Ciğer Çekimi İçin Yapılacaklar

Ciğer çekimi için elektronik sigara watt’ını 60’a yükseltip daha geniş bir drip tip kullanarak hava akım deliklerini sonuna kadar açılmalıdır. tetiğe basılırken yavaş bir şekilde duman direk ciğere gönderilir. Bu sırada buharın sıcak olduğu hissedilir.

Buharın sıcaklığına göre ciğerinize ne kadarını göndereceğiniz seçilir. Bu iki çekim kişisel bir tercihtir. Her ikisinin ortak bir çekimi de mevcuttur bu stili de anlatmak ,istiyorum böylelikle her ikisinde den eşit olarak zevk alabilirsiniz; kullanılan coile bağlı olarak 50/70 arası Wattlara ayarlanan cihaz yarım açık bırakılan hava kanalı ile çok geniş yada çok dar olmayan  drip tipler ile buhar ilk olarak önce ağızda biriktirilip sonra ciğere yada dışarıya bırakılır.

TVF8 Tanklar

ciger-cekim-modu-min

Ciğer çekim için önerilen TVF8 tank çeşitleri RBA özelliklerine sahiptir. Hem hazır hemde sarılabilir coilleri destekler. Sarım telleri ile uyum içinde çalışır. 120 ile 180 watt arasında mükemmel bir buhar performansı sağlar.

Griffin25 Tank

Griffin 25 tank elektronik sigara ciğer içimi için tavsiye edilen en iyi tanklardan biridir. Evde sarım yapılabilen ve evyap likit kullanıcıların vazgeçilmezidir. Bol buhar, ciğer çekimi yoğun tat arayanların tankıdır.

Melo III Tank

Eleaf markasının en beğenilen tanklarından olan Melo III tank ile mükemmel bir ciğer çekim yapabilirsiniz. Ciğer çekiminin çok kullanılıyor olması tanklarda da çeşitlilik yaratmaktadır.

Sigara veya ciğer çekimi fark etmeksizin tavsiye ettiğimiz Cubis tank için bir çok coil seçeneği bulunur. Sizlere bu coiller ile hangi cekim modunu yapabileceğiniz kısa şekilde anlatacağım.

Aspire Nautilus 2

Aspire Nautilus 2 elektronik sigara kullanırken sigarayı aramamanız için üretilmiş bir tanktır. Sigara bırakma amaçlı elektronik sigara kullanıyorsanız bu tankı uygun bir modla kullanarak sigara çekimi yapabilirsiniz.

SS316 0.5 Ohm Coil

İsteğe göre sıcaklık kontrolü yada power modunda kullanılır. Ciğer çekimi için üretilmiş olup 15 ile 30 Watt aralığında kullanılır

SS316 1.0 Ohm Coil

Sıcaklık kontrolü yada power modunda kullanılabilir olup sigara çekimi için üretilmiştir. 15-25W aralığında kullanılır.

Clapton 1.5 Ohm Coil

Sadece power modunda kullanılır. Sigara çekimi için üretilmiştir. 8-20W aralığında kullanılır.

SS316 0.6 Ohm Coil

Arzuya göre sıcaklık veya power modunda kullanılır. Sigara çekimi için üretilmiş olup kısıtlı hava kanalına rağmen ciğer çekimi de yapılabilir. 15 ile 28W arasında kullanılır.

Elektronik sigara kullanırken ciğer çekimi yada sigara çekimi konusunda kafanızın karışmasına izin vermeden bu rehber niteliğindeki yazımız ile bir çok sorunuza cevap bulmuş olursunuz.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉