Elektronik Sigara Nasıl Temizlenir?

likit-tank-min

Elektronik sigara kullanmaya yeni başlayanlara yardımcı olmak amacı ile likit tankı, atomizer ve elektronik sigara temizliği nasıl yapılmalıdır gibi birçok sorunun cevabını vermeye çalışacağım.

Elektronik sigara kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bu elektronik cihazların kullanımına dair sorularda sıklaşmaya başladı. Sigaranın zararlarından kurtaracak olan bu cihazlar da elbette düzenli bakım ve temizlik ister.

Elektronik sigaraların kolay bir kullanım ve rahat bir temizliği olmasından dolayı kullanıcılar tarafından benimsenmesini sağlamıştır. Elektronik sigara likit tankı ve atomizer temizliği her model için farklılık gösterir. Kullandığınız elektronik sigara modeli her ne olursa olsun ortalama olarak bir hafta yada on günde bir temizliğini yapmak gereklidir.

Likit Tankı Temizliği

Elektronik sigara kullanırken sık likit değişimi yapmayan biriyseniz uzun süreli aynı likiti kullanmanız durumunda bir süre sonra likit tankında devamlı kullandığınız likitin tadı oluşur. Daha sonra farklı bir likit kullanmaya başladığınızda ise eski likitin tadı ve yeni likitin tadı karışarak sizi elektronik sigara kullanımından soğutabilir.

Bunun için öncelikle tankınız dahili bir tank değilse ayrılabilecek tüm parçalarını ayrın bir kaseye eklediğiniz sıcak suyun içine bu parçaları atarak su soğuyana kadar bırakınız. Daha sonra sıcak su ile yeniden 3 kere tekrarlayın. Eğer nane veya mentol aromalı bir likit kullanıyorsanız eğer sıcak suyun içine bir miktar elma sirkesi ilave etmeniz kokunun tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Dahili tankı olan cihazlardan ise temiz bir peçete ve çubuk pamuk yardımı ile iyice temizlenebilir. Atomizer değişimine de ayrı bir önem göstermek gereklidir. Elektronik sigara kullanımınıza ve puff’larınızı hesaplayarak haftalık veya 10 günde bir olmak üzere atomizerlerinizi mutlaka değiştirmelisiniz.

Coil Temizliği

coil-bakim-min

Elektronik sigaralarda bir nevi filtre görevi gören coiller tel ve pamuktan oluşur.Kullanıma bağlı olarak bu coillerin tellerinde siyahlaşma ve pamukta yanmalar meydana gelir. Eğer tel sarımı ve pamuklama yaptığınız bir coil kullanıyorsanız sıklıkla kontrol etmeli tel ve pamuk değişimini sağlamalısınız. Coilinizdeki tel ve pamuğu çıkardıktan sonra sıcak su dolu bir kabın içerisinde likit artıklarından arınması için temizlemelisiniz.

Hazır coil kullanıyorsanız da en fazla 10 günde bir veya hafta da bir olarak değiştirmek gereklidir. Coil ve elektronik sigaranızın temizlik ve bakımını yaparak daha sağlıklı bir elektronik sigara kullanımı sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉