Elektronik Sigara Watt Ayarı Nasıl Yapılır?

watt-nedir

Elektronik sigara kullanırken yabancı olduğunuz bir çok terim ve ayar karşınıza çıkmaktadır bunlardan biriside watt ayarı nedir? neden yüksek watt? Watt ayarı nasıl yapılmalıdır? Bu soruların hepsini sizler için hazırladık.

Yüksek watt ile sigara çekimi yada nargile çekimi olarak adlandırılan ciğer çekimi yaygın olarak kullanılır. Öncelikle watt terimini sizlere basit şekilde anlatarak konuya başlamanın daha uygun olduğunu düşündüm.

Watt Nedir?

watt-ayari

Watt birim başına düşen yani kullanılan enerji miktarına denilir. Kullanmakta olduğunuz bir elektronik sigara modeli var ise ve bu cihazda watt değerlerinin yüksek olduğunu görüyorsanız eğer bu cihaz tam dolu bir batarya ile bu gücü kullanır.

Kullandığınız coilin üzerinde en düşük ve en yüksek watt ayarını yer alır bu değerlerin altında ve üstünde kullanmak coilinize zarar vererek çok kısa sürede zarar görmesine neden olabilir. Ekranda gördüğünüz watt ayarından fazla enerji kullanamaz bir elektronik sigara.

En Yüksek Watt Değeri Olan Elektronik Sigara Hangisidir?

yuksek-watt-hangi-cihaz

Birbirinden farklı özellikleri ile satışa sunduğumuz bir çok model var olduğu için en yüksek hangisi saptamak oldukça zor olacaktır. Fakat kullanıcılardan aldığımız yorumlar ve kendi gözlemlerimiz ile Smok Alien, Wismec Realeux 2/3 gibi elektronik nargile olarak adlandırılan modeller 220W ve daha üstüne çıka bilmekteler.

Buhar üretimi ve yüksek watt değerleri arasında bir ilişki olduğu doğrudur.Buhar her zaman ihtiyacınız olan bir özellik olmayabilir. Kalabalık ortamlarda yüksek buhar kullanmak bazen sorun olabilmektedir.

Aynı zamanda yüksek watt kullanmak siz istemesen izde coil ve batarya ömrünüzü kısa sürede azaltmaktadır.

Volt ve Amper Nedir?

Amper’den başlamak doğru olacaktır amper; elektrik devresi veya kablosunda o elektrik kablosunun en zayıf noktasından geçen saniyelik akıma verilen isimdir. Volt ise elektrik akımının gerilim miktarına denilir.Bu terimler sizlere karmakarışık gelebilir bu nedenle daha anlaşılır bir örnekle anlatmak istiyorum;

Bir akarsu yada nehir düşünün bu nehrin karşılaştığı engeller var. Buna rağmen suyun akım hızı da var. Suyun akışındaki engellere ohm akış hızına volt suyun miktarına da watt diyebiliriz. Amper ise en dar noktadan geçen suyun akış hızıdır.

Yüksek Watt Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

e-sigara-kullanim-rehberi

Yüksek watt kullanımı benim çok tavsiye ettiğim bir durum değilse de kendine göre avantajları da bulunmaktadır. Tavsiye etmememin sebebine gelirsek yüksek watt cihazın gövdesinin ısınmasına, likitinizin daha çabuk bitmesine, batarya ömrünün kısalmasına neden olur.

Elektronik sigara kullanırken yüksek değerlerde watt kullanmak daha yoğun buhar ve derin bir aroma tadı almanızı sağlar. Buhar show yapmayı seven biriyseniz yüksek watt değerleri kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Yüksek Watt Kullanmanın Dezavantajları Nelerdir?

Elektronik sigaranız ile yüksek watt ile çekimler yapmanın artılarından çok eksileri mevcuttur. Yüksek Watt elektronik sigaranızın aksamlarının kısa zamanda eskimesine neden olacaktır. Bataryanın hızlı bitmesi,likitin çok çabuk bitmesi, aşırı buhardan dolayı boğazınızın kuruması, aşırı nikotin çekimi gibi bir çok olumsuz durum oluşur.

Bu nedenle aromabuhar.net olarak kullandığınız cihaz ne kadar yüksek watt’a müsaade ediyor olsa da yüksek watt ile çekim yapmaktan uzak durmanızı önermekteyiz.

 

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉