E-Sigara Kullanırken Dikkat Edilecek 15 Uygulama

E-Sigara Kullanırken Dikkat Edilecek 15 Uygulama

E-sigaralar kullanıcılara bir açıdan avantaj sağladığı bilinmektedir. Bu süper cihazlar  önce sağlığımıza sonra cebimize sağladığı avantajlar en bariz olanlarıdır.

Elektronik sigara kullanırken dikkat edilecek 15 şey ile hem keyifli bir buhar keyfi yaşarsınız hemde kısa sürede sigaradan ve nikotin bağımlılığınız dan kurtulabilirsiniz. Elektronik sigara modelleri hakkında bilgi almak için müşteri temsilcilerimiz ile mutlaka iletişime geçiniz.

Bu anlamda elektronik sigara kullanırken dikkat etmeniz gereken 15 uygulama.

1- Kuru Çekim Yapmayın

Elektronik sigara kullanmak hepimizi mutlu ediyor. Pis kokan bir kül tablası,izmarit ve haddinden fazla ödenen sigara parasının yerine mis kokulu buhar ile her türlü rahat ediyoruz.

Elektronik sigara kullanırken kuru çekim yapmak dikkat edilmesi gerekenlerin başında geliyor. Bu anlamda kuru çekim e-sigarada likitin çok az kaldığı veya tamamen bittiği durumlarda buhar çekimi yapmaya çalışmak elektronik sigaradan yanık kokusu almanıza ve coilinizin çok kısa sürede yanmasına neden olur.

kuru-cekim-min

2-E-sigaranın Şarjına Dikkat Edin

E-sigaraların ısıtıcı coilleri buhar çıkarabilmek için şarj gibi enerjilere ihtiyaç duyarlar. Bu durumda şarjınız bittiği veya azalmaya başladığı durumlarda usb ile şarj olan bir cihazınız varsa kolaylıkla doldurabilirsiniz. Düşük batarya seviyesinde cihazınızı çalıştırmaya zorlamak bataryanızın veya pilin izin zorlanması demektir ki bu da hızlı şekilde eskimesi demektir. Gün boyu dışarıda kalacaksanız eğer powerbank temin etmeyi unutmayın.

dusuk-sarj-min

3- Hayalet Aroma Sendromu

Hayalet aroma sendromu evet yanlış duymadınız bu durum daha önce kullandığınız aromanın tadını almanız anlamına geliyor. Aynı likiti devamlı kullanıyorsanız bu konuda sorun yok fakat sıklıkla aroma değiştiren biri iseniz tankın çok iyi şekilde temizlenmiş olmasına özen göstermelisiniz. Ve bir diğer nokta ise keskin aromalardan olabildiğince uzak durmalısınız.

aroma-min

4- Coilinizi Temizleyin

e-sigara-coil-min

Coilinizi temizleme konusu oldukça önemlidir. Atomizer yani coillerinizi kullanım sıklığına göre haftada bir defa yada 15 günde bir değiştirmekte fayda var. Atomizer değişim konusunda bir bilginiz yoksa youtube kanallarındaki videoları izleyebilirsiniz. Atomizerinizi değiştirmez veya iyi şekilde temizlemezseniz elektronik sigaranızdan tiksine bilirsiniz. Yanmış bir atomizer kötü bir tat verecektir.

5- Araba Kullanırken E-sigaranızı Kullanmayın

Elektronik sigara kullanırken yoğun buhar veren bir cihaz kullanıyorsanız arabanızın içinde trafikteyken asla kullanmayın. Bu yoğun buhar veren cihazlar görüşünüzü ciddi anlamda azaltır. Trafik canavarına yenik düşmemek için araç seyir halindeyken aslan elektronik sigara kullanmayın ve kimseye kullandırtmayın.

araba-min

6- Yoğun Nikotinden Uzak Durun

Elektronik sigara kullanmanın bir diğer avantajı olan nikotin oranını ayarlayabilmek en iyi özelliklerinden biridir. Yüksek dozlarda alınan nikotin tıpta nikotin hastalığı olarak adlandırılan titreme, tansiyon düşüklüğü gibi sağlığınızı bozacak durumlara neden olur. Elektronik sigara satın alırken bizimle iletişime geçerek sizin için en uygun mg’lardaki nikotinleri önermemizi mutlaka isteyin. Sigaradan kurtulmak için e-sigara kullanan biriyseniz kademe kademe nikotin oranınızı düşürün.

e-sigara-nikotin-min

7- Aynı Likiti Kullanmayın

E-sigara kullanmanın en güzel yanı farklı aromaları da kullanmaktır. Bir elektronik sigara likitini devamlı kullanmanız halinde tat alma duyunuz da sorun oluşur. Az önce bahsettiğimiz hayalet aroma sendromu yaşarsınız.Özellikle yeni başlayanların tercih ettiği tatlı aromalar yani meyve aromaları gibi devamlı kullanılması bu soruna daha çok neden olur. 2 Ayda bir mutlaka farklı bir likit deneyin.

elektronik_sigara-likit-min

8- Bataryaya Dikkat

Mükemmel bir e-sigara keyfinin olmazsa olmazı bataryalardır. Bu bataryaları içerisinde harici olarak kullanılan piller cihaza doğru şekilde yerleştirilmediği takdirde e-sigaranız çalışmaz. şarj edilebilir pillerin de bir ömrü olduğunu ve zaman zaman değiştirilmesi gerektiği asla unutmayın. Yeni bir pil ile mükemmel bir elektronik sigara deneyimi yaşarsınız.

e-sigara-batarya-min

9- Tanka Likit Doldururken Dikkat Edin

Elektronik sigara likitinizi tanka doldururken dikkatli olmalısınız. Fazla doldurulmuş bir tanktan likit sızıntısı yaşanması hiç iyi bir deneyim olmaz. Likiti doldururken büyük özen göstermeniz gereklidir.

likit-min

10- Sık Çekimden Uzak Durun

sik-cekim

Elektronik sigara kullananların çok iyi bildiği bir konu var ki e-sigara kullanırken cihazın hafif ısınmasıdır. Bu sıcaklık pilden alınan enerji ile atomizerin aktif etmekle alakalıdır. Fakat üst üste çok sık çekim yapmak hem cihazın coilinizi hemde bataryasının daha az ömürlü olmasını sağlar.

11- Sık Su  Tüketin

su

Elektronik sigara kullanımın en bilinen yan etkilerinden biri de ağız kuruluğu yapmasıdır. Bu nedenle ağız kuruluğu ve likitlerin bileşenlerinden en az seviyede etkilenmek için günlük almanız gereken miktarın biraz üstünde su tüketin. Ve e-sigara kullanan biri değil seniz de su tüketimine özen gösterin.

12- Boğaz Çekimine Dikkat

cihaz

Elektronik sigara kullanırken likitleriniz de nikotin kullanan biriyseniz boğaz çekimlerinde kendinizi asla zorlamayın. Bu durum boğaz kuruluğu, ve varsa faranjitinizin azmasına neden olabilir. Premium likit satın alırsanız bu durumla pek karşılaşmazsınız.

13- Cihazı Nereden Satın Alacaksınız

elektronik-sigara-org-logo

Elektronik sigaraya başlarken en büyük sorunlardan biri de dolandırıcılara denk gelerek hem paranızın hemde güvenliğinizin ciddi anlamda tehdit altında olmasıdır. Elektroniksigara.org olarak uzun yıllar e-sigara sektöründe kaliteli ve güvenli hizmet vermekteyiz. E sigara satın aldıktan sonra muhatap bulabileceğiniz güvenilir firmaları  tercih edin.

14- Yeni Başlayanlar

Elektronik sigaraya yeni başlayacak olanlar mutlaka uzman ve profesyonel bir kullanıcıdan destek almalı böylelikle bilmediği bir konuda kısa sürede uzmanlaş malıdır. Eğer başlayan biriyseniz coil tel ve pamuk sarma gibi ustalık isteyen işleri tek başınıza asla yapmayın.

Son madde olarak ise elektronik sigara kullanırken satın alacağınız cihazın ve likitin orjinal ürün olduğuna dikkat ederek cihazların kendi sitelerinde doğrulama bandrolleri ile kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉