Elektronik Sigara ile Normal Sigara Arasındaki Farklar

Elektronik Sigara ile Normal Sigara Arasındaki Farklar

Elektronik sigaralar sigarayı kısa sürede bırakmanız için sizlere yardımcı olmak amacı ile geldiler. Sigara kullanımın oldukça yaygın olaması sigarayı bırakmayı da bir o kadar zor hale getiriyor. Son zamanlarda sigarayı bırakmak isteyenlerin ilk olarak başvurdukları sigara bırakma kaynağı olan elektronik sigara markaları ile oldukça başarılı sonuçlara imza atılır. Kullanıcıların aklını karıştıran en büyük sorun ise elektronik sigara ve sigaranın arasında ne fark var? bana ne avantajı olacak gibi sorular ile boğuş uluyor. Yine bir sorunun cevabını sizlere vermek için buradayız.

Sigaranın kapalı alanlarda kullanımın yasak olduğunu ve  pasif içicilik bakımından oldukça zararlı olduğu biliniyor. Elektronik sigaralar kapalı ortamlarda bir sorun yaratmaması en büyük tercih nedenleri arasında yer alır. Aynı zamanda ekonomik açıdan da normal sigaraların açtığı maliyetinin neredeyse yarısına zararsız bir seçenek sunuyor.

Bu açıdan elektronik sigara ve normal sigaralar arasında belirgin ilk fark maddi ve sağlık açısından büyük bir farka sahip olmasıdır. hem kendinize ve sevdiklerinizle güzel bir gelecek yaşamak istiyorsanız sigaradan kurtulmak için elektronik sigarayı tercih eden milyonlarca kişiden biri de siz olarak bu iyiliği yapabilirsiniz.

Normal Sigara ve Elektronik Sigara

Sigara denildiğinde ilk akla gelen durum paket içerisinde sarılmış 20 adet tütün mamulüdür. Bu ürünün kullanımı vücudumuzda çok fazla zarar oluşturur. Kısa sürede farklı sağlık sorunları yaşamaya başlarız. Elektronik sigara yapı olarak normal sigara ile birbirine benzese de aslında bir o kadar ayrı farklıdır. Elektronik sigaranın çalışmasını sağlayan elektronik bir sistem ve likit ile çalışır. Bu likitin buharlaşması ile gerçek çalışma ortaya çıkar. Uzun süredir sigara içen bir tiryaki uzun süre sigara içme diklerinde nikotin ihtiyacı duyarlar.

Sigarayı bırakmamanın en büyük nedeni ise nikotin yoksunluğudur. Elektronik sigaralar bu konuda bir devrim yapmış tiryakilerin nikotin ihtiyaçlarını likitler sayesinde karşılamışlardır. Bu cihazlar kullanılmaya başladığında beyinde oluşan nikotin isteği bastırılır.

Sizlerde en çok günün her anında sigara içme isteğinden yoksun kalacağınız için bırakamıyorsanız elektronik sigaralar bu konuda sizlere en mantıklı alternatif olacaktır.

Duman& Buhar Farkı

sigara-birakma-e-sigara-min

Elektronik sigaralar buhar oluşturur normal sigaralar ise zehirli bir duman. Duman ve buharın tek ortak noktası içerisinde nikotin bulunduruyor olmasıdır ki bu durum nikotinsiz likitlere geçiş yapıldığında tamamen ortadan kalkar.

Elektronik sigara buharı seçim yaptığınız likite aromasına göre hoş bir kokuya sahiptir. Bu durum normal sigara dumanı için elbette geçerli değildir. Normal sigara dumanı içerisinde 4.000 adet zehirli madde ve kötü bir koku barındırır.Elektronik sigara ve sigara farkları arasında ilk sırada bu önemli detay yer alıyor.

Normal sigaranın dumanını içinize çektiğiniz andan itibaren kalp atışlarınız oldukça hızlanır kendinizi daha aktif hissedersiniz fakat unutmayın ki yanmış sigaranın dumanında bir sürü zehirli kimyasal bulunur. iç organlarınızda katran oluşumu için tüm gerekenlerin oluşması anlamına geliyor.

Elektronik sigaralar normal sigaralardan %97 oranında daha az zararlı alternatifler demek doğru olacaktır.

Elektronik Sigara & Sigara Temel Farkları

Elektronik sigaralar likiti yakmadan kontrollü şekilde ısıtıp buhar oluşturmasını sağlarlar. Sigarada ise durum oldukça farklıdır. Tütün yanar ve içerisinde var olan 4.000 adet zehirli kimyasalın duman yolu ile iç organlarımıza çekmemize yaramaktan başka bir artısı olmayan zehirdir.

Elektronik sigara cihazının tek başına hiç bir zararı yoktur. E-sigara likitleri hakkında yapılan araştırmalar henüz çok yeterli olmasa da normal sigaraya oranla çok masum olan sıvılar dır. İçerisindeki kimyasalların oranları yok denecek kadar azdır.

Elektronik sigara ve normal sigara arasında bilimsel olarak ispatlanmış çok belirgin farklar bu cihazları kullanarak sigara dan tamamen kurtulan kişilerin sayısı kadar nettir.

Ayrıca normal sigaralar kıyafette ellerinizde ağız içinde ve saçlarda, içilen ortamlarda oldukça kötü bir kokuya neden olurlarken elektronik sigara kullanıcıları böyle bir sorun ile uğraşmazlar.

Bir yanıt yazın

Sohbeti aç
1
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabilirim?
Tüm ürünleri Yurtiçi kargonun kapıda nakit veya kredi kartı seçeneği ile gönderiyoruz. Sipariş öncesi ve sonrası teknik destek veriyoruz. 👍 Güvenle alışveriş yapabilirsiniz 😉